Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

Επίθεση από φασιστοειδή στην κατάληψη της ΦΑΜΠΡΙΚΑΣ*ΥΦΑΝΕΤ στην Θεσσαλονίκη. Πορεία σήμερα (Παρασκευή 12/02) στην πλατεία Αγίου Φανουριου στις 18:00

Πορεία ενάντια στη φασιστική επίθεση στην Κατάληψη Φάμπρικα Υφανέτ

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου
Ώρα: 18:00


Στην πλατεία δίπλα στην εκκλησία του Αγίου Φανουρίου
λεωφορείο 12 - στάση Άγιος Φανούριος.
Να είμαστε όλες και όλοι εκεί

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ


Επειδή πέρα απο fan club της προοδευτικής είμαστε και αντιφασίστες ανεβάζουμε την παρακάτω ενημέρωση απο την κατάληψη ΦΑΜΠΡΙΚΑ*ΥΦΑΝΕΤ σχετικά με την επίθεση που δέχτηκαν χθες (τρίτη) το βράδυ:

Γύρω στις 23:00 και ενώ γινόταν η συνέλευση της κατάληψης Φάμπρικα Υφανέτ, 20 περίπου φασιστοειδή με παλούκια, κράνη και κουκούλες επιτέθηκαν στην κατάληψη.Προσπάθησαν να μπουν στο χώρο της συνέλευσης αλλά απωθήθηκαν με επιτυχία από συντρόφισσες και συντρόφους και στη συνέχεια προσπάθησαν να κάψουν διάφορα τμήματα της κατάληψης.

Οι φθορές που προξένησαν ήταν σχετικά λίγες, ένα καμένο παπάκι, κάποια έπιπλα και τέτοια. Δεν έχει χτυπηθεί κανείς/καμία από εμάς.

Στη συνέχεια στην περιοχή έσκασαν διαφόρων ειδών μπάτσοι ενώ άρχισαν να μαζεύονται και διάφοροι αλληλέγγυοι/ες. Τα φασιστοειδή εξ αφανίστηκαν.Ανάμεσα στους συγκεντρωμένους και τους μπάτσους παίχτηκαν διάφορες ψιλοαντεγκλήσεις και κάποια στιγμή χωρίς συγκεκριμένο λόγο έσκασαν τα ΜΑΤ που έβγαλαν ντου και πέταξαν κάμποσα δακρυγόνα μέσα στην κατάληψη.

Αυτή τη στιγμή υπάρχει πάρα πολύς κόσμος έξω από την Υφανέτ, πάνω από 200 άτομα και το κλίμα είναι πολύ συντροφικό. Μπάτσοι και φασίστες, άφαντοι.

Υπάρχει μία προσαγωγή μίας κοπέλας (οι λοιπές φήμες δεν εξακριβώνονται από ΠΟΥΘΕΝΑ) η οποία βρισκόταν μακριά από την κατάληψη, μάλλον κρίθηκε ύποπτη ως αλληλέγγυα.

Η κοπελιά σύμφωνα με τους δικηγόρους θα αφεθεί ελεύθερη (αν δεν αφέθηκε ηδη.Επίσης δευτέρα βράδυ γύρω στις 03:30 μπήκαν γκαζάκια έξω απο την ΥΦΑΝΕΤ μέσα σε ένα κάδο σκουπιδιών.Μετά την υφανέτ έγινε (πριν λίγη ώρα κατά τις 01:30) αποτυχημένη απόπειρα επίθεσης με μπουκάλια (απο 2 τύπους) και στην άλλη κατάληψη της Τούμπας το ορφανοτροφείο όπου πήγαν από τη γωνία να χώσουν 2άτομα μπουκάλια όπου τους αντιλήφθηκαν τα παιδιά και τους πήραν στο κυνήγι χωρίς να καταφέρουν να τους πιάσουν.

Συνέλευση για το σκηνικό στην ΥΦΑΝΕΤ σήμερα Τετάρτη στις 18:00

ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΟΥΦΑΛΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΡΕΜΑΛΕΣ

1 σχόλιο: